На Донеччині рецептурні ліки відпускатимуть без рецепту

На Донеччині рецептурні ліки відпускатимуть без рецепту. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.

“У регіонах, де ведуться бойові дії, рецептурні препарати за потреби можна буде придбати без е-рецепта і навіть рецепта взагалі, окрім наркотичних (рецептурних) препаратів. Військові адміністрації, підрозділи ЗСУ, а також волонтерські й благодійні організації можуть закуповувати рецептурні ліки для потреб воєнного часу оптово безпосередньо у дистриб’юторів, і для цього рецепт не потрібен”, – йдеться у повідомленні.

В МОЗ зазначають, що така практика триватиме до перемоги України у війні з росією. Як пояснили у міністерстві, е-рецепт на рецептурний препарат може виписати будь-який лікар, який відповідає за лікування пацієнта – як державного, комунального, так і приватного закладу чи лікар-ФОП.

У разі тривалого лікування хронічних захворювань, за потреби продовжити лікування чи профілактику, повторний електронний рецепт на потрібні ліки можна буде отримати, звернувшись до лікаря дистанційно.

А, приміром, за паліативного хворого ліки за е-рецептом може отримати будь-хто з родичів за наявності відповідного документа.

 

Джерело

Новости Украины