На допомогу по безробіттю виділили менше, ніж торік

КИЇВ. 1 лютого. УНН. В уряді повідомили, що затвердили бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік, пише УНН.

Деталі

Зокрема, бюджетом Фонду передбачено:

  • 11,9 млрд грн – на виплату матеріального забезпечення на випадок безробіття, соціальні послуги та активні програми зайнятості, допомогу по частковому безробіттю;
  • 1,8 млрд грн – на надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Доповнення

Торік, згідно з постановою уряду, на матеріальне забезпечення на випадок безробіття, соціальні послуги та заходи спряння зайнятості, профілактику настання страхових випадків, допомогу по частковому безробіттю виділяли 16 млрд грн.

Довідково

Для тих, хто опинився без роботи, фонд фінансує виплату допомоги по безробіттю; отримання послуг з професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації або профорієнтації, а також послуг з пошуку підходящої роботи та інших заходів зі сприяння у працевлаштуванні.

Для роботодавців з фонду виплачують компенсацію витрат на нові робочі місця; компенсацію єдиного внеску на загальнообов’язкове Державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних на оплату праці, в тому числі за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб; виплату допомоги по частковому безробіттю.

Джерело: УНН

Новости Украины