На Хмельниччині благодійники подарували дітям портфелі з канцеляріями

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

600 шкільних портфелів з канцелярським приладдям подарував учням Хмельниччини до початку навчального року благодійний фонд "Карітас", розповіла психологиня фонду Олеся Кузенко. За її словами, обирали родини, які опинилися в життєвій скруті, і які погодилися на соціальний супровід благодійного фонду, працівники якого перед першим вересня розвозили подарунки в села Хмельницького району.

Восьмирічна Мілена Присяжна показала вміст нового наплічника, який їй подарували працівники благодійного фонду "Карітас-Хмельницький".

"Зошити, пластилін, фарби, стаканчик".

Її батько Ігор зі старшим сином отримали ще й пральну машинку. Чоловік розповів: виховує трьох дітей сам, без дружини.

"Ходимо на роботу, діти з бабусею лишаються. Зараз готуємось до школи".

За його словами, цього року зібрати трьох дітей до школи — дорого для сімейного бюджету.

"На трьох в мене обійшлося 19 тисяч гривень. Одягнутися треба до зими й для школи. Рюкзаки, все повністю придбати".

Волонтерка від БФ «Карітас» вручає дитині портфель, вересень 2024. Суспільне Хмельницький

Портфелі, шкільне приладдя та подарунки на вибір: побутова техніка, спальне або навчальне місце для школяра отримали перед навчальним роком 600 родин Хмельниччини від благодійного фонду "Карітас-Хмельницький", розповіла волонтерка фонду Марія Гринишин.

"В рамках акції "Шкільний портфелик" ми привезли дітям шкільні портфелі та приладдя, приблизна сума на 600 гривень. Також до шкільних портфелів додаються цукерки, солодощі та техніка відповідно до проєктів, в яких вони були залучені".

Зустріч відбувалася на подвір'ї навчального закладу Гвардійського.

"У Гвардійському працівники благодійного фонду "Карітас" зібрали 12 родин із самого Гвардійського та деяких навколишніх сіл. Це ті родини, які перебувають під соціальним супроводом фонду і діти, які відвідують цей навчальний заклад".

Психологиня фонду Олеся Кузенко розповіла: родини взяли під соціальний супровід на рік: влаштовують їм раз на тиждень зустрічі з психологами, соціологами, медиками, юристами.

Благодійники роздають дітям портфелі, вересень 2024. Суспільне Хмельницький"Це один із дитячих проєктів, називається він "Міцна сім'я для кожної дитини". В цей проєкт входять сім'ї, які мають загрозу вилучення дітей в інтернатні заклади. Тобто, багатодітні сім'ї, сім'ї, які виховують дітей або батько, або мати, ті, які вже мали вилучати служби, але дали їм, як-то кажуть, останній шанс".

За її словами, таких сімей майже сотня, дітей в них 230.

"Ми працюємо не тільки з дітками, але й з батьками. В батьків відбуваються регулярно батьківські клуби, де обговорюються різні важливі питання. Це зустрічі з соціальними працівниками, з психологом проєкту, а також ми організовуємо їм зустрічі із медичним персоналом і з юристом. Також з поліцією дуже часто зустрічаємося".

Друга зустріч відбувалася в селі Немиченці біля навчального закладу. Мати шістьох дітей Леся каже: погодилася на соціальний супровід. Тітка трьох своїх племінників Юлія Загоровська каже: її сестра, їхня мати, займається домашнім господарством, тому з дітьми на зустріч прийшла вона. Каже: зібрати дітей до школи – дорого, тому подарунки доречні.

"На одну дитину приблизно, якщо це старший клас, то приблизно дві-три тисячі гривень і ще плюс канцелярія".

Олеся Кузенко каже: акцію "Шкільний портфелик" фонд започаткував 15 років тому і планує продовжувати надалі.

Новости Украины