На Хмельниччині електрики замінюють повітряну лінію, побудовану в минулому столітті

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

На Хмельниччині працівники обленерго замінюють повітряну лінію на ділянці Дунаївці-Маків. Роботи пов'язані з тим, що лінія була побудована ще у 60-их роках минулого століття і провід давно вже потребував заміни.

Про це Суспільне Хмельницький розповів заступник директора Департаменту високовольтних мереж Хмельницькобленерго Микола Мальчик.

За його словами, провід АЕС 120 кв. мм замінюють на провід більшого розрізу — 185 мм кв. на повітряній лінії 110 кіловольтів Дунаївці-Маків. Загальна протяжність проводу складає 19 км.

Повітряна лінія, де проводяться роботи з заміни старого провода, серпень 2024. Хмельницькобленерго

"Нещодавно на полі був зібраний врожай. Це дало нам змогу виконувати роботи. Ми плануємо це зробити в декілька етапів. Перший етап – ми переставили старий провід в розкочувальні ролики. Другий етап буде складатися з того, щоб через ці ролики витягувати новий провід. Ну а по закінченні цей новий провід буде перекладений в нові підтримуючі затискачі".

Розкочувальні ролики, через які будуть протягувати новий провід, серпень 2024. Хмельницькобленерго

Загальна протяжність лінії складає майже 19 км. В планах енергетиків до кінця року замінити всю цю ділянку.

"Першу частину ми вже робили в червні: замінили від підстанції Дунаївці до опори №17. Далі ми робимо цю ділянку. Потім будемо чекати наступного періоду. Оскільки вся ця лінія проходить по різних полях з різноманітними культурами, які збираються в різні періоди. То заміну проводу будемо проводити на тих ділянках, де буде зібраний врожай".

Техніка, задіяна в ремонті повітряної лінії, серпень 2024. Хмельницькобленерго

У ремонтних роботах задіяні три бригади служби високовольтних ліній, працівники автовеж, вантажних автомобілів, бригадних автомобілів, близько семи одиниць техніки. Окрім спеціальної техніки залучені установки для розкочування проводу, на які встановлюються нові барабани, а також установки для змотування старого проводу на барабан.

Новости Украины