На Хмельниччині запровадили погодинні відключення світла

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Сьогодні, 1 червня, у Хмельницькій області запровадили погодинні відключення електроенергії. Світла не буде з 18:30 по 23:30 у споживачів, які належать до шостої черги.

Про це повідомили в Хмельницькобленерго.

"Дозволена величина потужності, визначена та доведена НЕК "Укренерго", не покриває потужність, що потрібна області. Отже, відключення гарантовано будуть за 6 чергою та, у випадку потреби, за 2 чергою", — йдеться у повідомленні.

Графік погодинних відключень світла на Хмельниччині на 1 червня 2024 року. Хмельницькобленерго

У Хмельницькобленерго нагадали, що споживачам, у яких не вимикатимуть світло, потрібно раціонально використовувати електричну енергію у години максимального навантаження на систему: з 18:00 до 24:00.

"Вимикайте зайві прилади, освітлення, користуйтесь технікою почергово. За можливості, використовуйте енергоємні прилади в денні години. Погодинні відключення дозволяють уникнути масштабних аварійних пошкоджень енергосистеми", — зазначили у Хмельницькобленерго.

Дізнатися свою чергу можна у розділі "Погодинні відключення", перевірити очікуваний час відновлення розподілу електроенергії — "Відключення за адресою" й "Актуальні відключення".

Новости Украины