На Житомирщині піротехніки ДСНС знищили 16 вибухонебезпечних предметів

12 березня групою піротехнічних робіт Управління ДСНС в області знищено 16 одиниць вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлених напередодні в трьох населених пунктах Романівського району.

В лісосмузі, що поблизу районного центру, на вибухонебезпечні предмети випадково натрапив шукач металобрухту. Про це він одразу ж сповістив рятувальників. Прибулі за його викликом піротехніки, обстежили прилеглу територію та виявили загалом 13 артснарядів калібром 45 мм та ще 1 калібром 88 мм.

А в с. Химрич місцевий житель виявив мінометну міну під час проведення земляних робіт на власній присадибній ділянці. Крім того, в с. Паволочка діти віком 10-11 років, граючись в лісопосадці, також натрапили на металевий предмет, що був схожий на вибухонебезпечний. Вони принесли його додому та показали дорослим. Прибулі за викликом фахівці ДСНС ідентифікували знахідку як мінометна міна.

Всі боєприпаси вивезені у безпечне місце та знищені шляхом підриву.

Нагадуємо: при виявленні невідомих залізних предметів, схожих на боєприпаси, в жодному разі не торкайтеся їх, а звертайтеся за номерами екстрених служб «101» або «102».

Житомир Житомирщина піротехніки ДСНС вибухонебезпечні предмети

Источник

Новости Украины