На Житомирщині упродовж трьох діб піротехніки знищили 33 вибухонебезпечних предмети

Тривають роботи по розмінування території області. За останні три доби піротехніки ДСНС області знищили 33 одиниці вибухонебезпечних предметів часів минулих війн та
сучасності.

В основному на небезпечне залізяччя громадяни натрапляли під час збирання грибів у лісових масивах та при проведенні земляних робіт на присадибних ділянках. Так, у селах Зарубинці та Лісівка Андрушівської територіальної громади Бердичівського району були знайдені артилерійський снаряд та авіаційна бомба Другої світової війни.

А під час проведення земельних робіт поблизу с. Кишин Олевської територіальної громади Коростенського району селяни знайшли протитанкову міну часів минулих війн. Крім цього, біля с. Радовель цієї ж громади місцеві жителі виявили застарілий артилерійський снаряд під час збирання грибів. А поблизу с. Романівка Житомирського району та с. Полянка Баранівської територіальної громади Новоград-Волинського району знайдено стару фугасну авіабомбу та 2 дистанційні ручні гранати. Всі небезпечні знахідки були знищені шляхом контрольованого підриву у спеціально відведеному місці.

Також у ході планового обстеження території Ушомирської територіальної громади Коростенського району поблизу с. Веселівка піротехніками ДСНС області було виявлено та вилучено 1 мінометну міну та 25 артилерійських снарядів. Дані небезпечні знахідки також було знешкоджено у спеціальному відведеному для цього місці.

Джерело

Новости Украины