На Каметсталі ремонтують конвертер

Про це повідомляють на підприємстві.

Вчасно відремонтоване обладнання – гарантія його надійної роботи, а значить і забезпечення стабільного процесу виробництва. Відповідно до затвердженого графіка капітальних ремонтів у конвертерному цеху Каметсталь стартував ремонт конвертера №2, що є основним агрегатом у виробництві безперервнолитої заготовки.
Основна мета капремонту – заміна опорного підшипника конвертера, одного з найбільших механічних вузлів агрегату, завдяки якому конвертер утримується на вазі під час нахилу в процесі його роботи.

Опорний підшипник працює в умовах високих динамічних навантажень, внаслідок чого утворюються пошкодження в елементах його конструкції. Через що можуть відбуватися збої в роботі приводу повороту конвертера, і надалі навіть порушення технологічного процесу виплавки сталі.
Наразі тривають демонтажні роботи старого устаткування, термін служби якого вичерпався. Після чого ремонтники змонтують новий підшипник, що має вагу 5 тонн та майже 2 метра в діаметрі. Також під час проведення капітального ремонту буде виконано перефутерування конвертера.

Джерело

Новости Украины