На Київщині викрили подружжя, яке займалось контрабандою: пересилали до США старовинні монети. Фото

У Київській області правоохоронці викрили подружжя, яке підозрюють у причетності до контрабанди культурних цінностей. Зловмисники під виглядом документів відправили до США монети часів Римської імперії та Кримського ханства.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора України. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

«За даними слідства, подружжя з м. Фастова через оператора міжнародних поштових відправлень незаконно відправило до США старовинні монети під виглядом документів. Згідно з висновком експертів, підозрювані відправили 210 монет Римської імперії та Кримського ханства. Вони становлять колекцію археологічних предметів першої половини I століття н.е. – XVI століття н.е. і належать до культурних цінностей», – розповіли в прокуратурі.

Їх було виявлено під час митного огляду. Крім того, за місцем проживання подружжя правоохоронці знайшли та вилучили значну кількість стародавніх монет, мобільні телефони, сім-карти та докази здійснення міжнародних відправлень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження, а чоловіку та жінці правоохоронці повідомили про підозру в контрабанді культурних цінностей.

Як повідомляв OBOZREVATEL, київські митники виявили та вилучили з міжнародних посилок старовинні монети, зокрема Римської імперії, яким близько 2000 років. Їх намагались відправити до США, Канади та Чилі.

Джерело

Новости Украины