На Кіровоградщині досліджують докази у справі підозрюваних у хабарництві колишніх керівників льотних академії та училища

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Фото: Суспільне Кропивницький

У Кіровському райсуді Кропивницького досліджували відео у справі підозрюваних у хабарництві колишніх керівників льотних академії та училища. За версією слідства, колишній начальник льотної академії Олександр Чумак та начальник льотного училища Олександр Карауш змовились, щоб отримати хабар за оформлення договору співпраці з директором приватної льотної школи. Про це розповів Суспільному прокурор Юрій Стах. Відео, яке розглядали під час судового засідання, захисниця Олександра Чумака Наталія Вознюк назвала провокацією її підзахисного.

Колишніх керівників льотної академії Олександра Чумака і льотного училища Олександра Карауша затримали у вересні 2021 року на виїзді з міста. За версією слідства, підозрювані вимагали гроші від керівника приватної льотної школи за підписання договору про співпрацю. Тоді затриманих відпустили під заставу: Олександра Чумака – 568 тисяч гривень, Олександра Карауша – 227 тисяч.

За словами прокурора Юрія Стаха, під час війни переглянули умови запобіжного заходу одного з підозрюваних.

"Після того, як був уведений воєнний стан, Чумак звернувся з заявою з приводу того, щоб добровільно стягнути гроші у дохід держави й у зв’язку з цим змінити його запобіжний захід на особисте зобов’язання. Судом було прийнято рішення стягнути заставу на користь Збройних Сил України. У Карауша застава так і діє".

Прокурор розповів, що під час зустрічі керівника приватної льотної школи з Олександром Чумаком, де Чумак, за версією слідства, вимагав хабар, зняли відео прихованою камерою. Захисниця Олександра Чумака Наталія Вознюк назвала це провокацією.

"Йдеться про те, що справді упродовж деякого часу особа, яка керує автомобілем, їде. А потім майже півтори години просто стоїть і дзвонить всьому білому світу. Це підтверджує, що ця обставина – провокація щодо мого підзахисного".

Підозрюваний Олександр Чумак не вважає це відео доказом. "Слухається справа другий рік. Усе прозоро, все видно. Я не вважаю себе винним".

Підозрюваний Олександр Карауш та його захисниця від коментарів відмовились.

Зі слів Юрія Стаха, якщо провину підозрюваних доведуть, їм загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років. "На сьогодні досліджуємо письмові докази. Ще є матеріали негласних слідчих дій, експертизи й допиту свідків".

Новости Украины