На Кіровоградщині релігійна громада села Червоне переходить до Православної Церкви України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне

На Кіровоградщині релігійна громада села Червоне Гайворонської громади переходить до Православної Церкви України. Про це Суспільному розповів староста Червоненського старостинського округу Володимир Карашевич.

За його словами, напередодні у Червоному відбулися збори, де жителі села обговорювали перехід від Української православної церкви Московського патріархату до ПЦУ. Зібралися 77 людей, які проголосували за перехід. "Пропонували перейти і настоятелю церкви. Він усіх влаштовував, хороша людина. Але він відмовився, сказав: "Не на часі". Десь 4 грудня має бути офіційна передача майна".

Настоятель церкви у Червоному – Іван Петришинець. На питання журналістів Суспільного про причини свого рішення, прокоментував так: "Прийде час, перейдемо всі. Я народився в цій вірі. Коли буде якась спільна думка нашої церкви… Я не вважаю, що хтось більше українці, аніж ми. Якщо навішали якісь ярлики, то це зробили ті чи інші люди. До цього ні я, ні наша церква немаємо ніякого відношення. Якщо є поодинокі випадки, то я перепрошую: і депутатів треба заборонити, бо не всі порядні".

За словами Володимира Карашевича, поки у село приїжджатиме священник із Гайворона. Іван Петришинець проводитиме служби у селах Вікнина чи в Долинівка Гайворонської громади.

Новости Украины