На Львівщині попри заборону невідомі влаштовують полювання на козуль (ФОТО)

В ході проведення заходів із запобігання та виявлення адміністративних правопорушень при недотриманні або порушенні вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища на території Львівської області, а саме в лісових мисливських угіддях Червоноградської МО УТМР, виявлено докази незаконного полювання — нутрощі та дві шкіри козулі європейської.

На місце події викликано слідчу оперативну групу Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області та посадових осіб Червоноградської МО УТМР,  повідомили у Держекоінспекції у Львівській області.

Як зазначається, згідно розрахунку розміру збитків, завданих внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та  полювання сума завданої шкоди становить 64 000 грн. 

Матеріали справи скеровані до Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

фото: Держекоінспекція

Нагадуємо, що згідно наказу Львівської обласної військової адміністрації від 08.08.2022 №154/22 встановлено заборону щодо полювання на території Львівської області до припинення дії або скасування воєнного стану в Україні, за винятком регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів з дотриманням вимог чинного законодавства України.

Читайте також: браконьєри застрелили лося на території Національного природного парку.

Згідно п.1 статті 42 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

 

Джерело

Новости Украины