«На мене впали рами»: наслідки падіння російського БпЛА на Полтавщині

За інформацією: Суспільне Полтава.

Кімната у будинку Ганни Гордусенко. Суспільне Полтава

Через падіння уламків БпЛА руйнувань зазнали шість помешкань у Семенівці, розповіла староста села Олена Грищук. Серед них оселі двох багатодітних родин.

"Дах пошкоджений, вікна повибивані. Я почула, як на мене скло почало падати і штукатурка. Ми — багатодітна родина, маємо трьох дітей. Діти полякалися, стали плакати, у паніці, у істериці", — розповіла місцева жителька Олена Олійник.

Вибиті вікна у будинку Олени Олійник у селі Семенівка. Суспільне Полтава

"Без п’яти три я сиділа, не спала, коли чую якийсь шум такий, воно як бахнуло, засвітилося все і на мене скло полетіло. Я схопилася. А онучка моя спить у цій же кімнаті, тільки ліжко далі. Я схватилася кажу: "Бігом вставай, щось страшне". Глянула у вікно, а отам за колодязем у Галини горить", — додала Галина Олійник.

У частині села відсутні газ та електропостачання.

Вибите вікно у будинку. Суспільне Полтава

"Допомога буде. Програмою "Турбота" у нас передбачено по наших місцевих програмах виплата буде у залежності від пошкоджень до 10 тисяч (гривень — ред.). Зараз комісія працює у цих шести будиночках, обстежує, визначаємо суму збитків, дивимось, що вкрай необхідне. Зараз дочекаємося з "Проліски" працівників, вони обіцяли допомогти, нам дуже допомагає ця організація", — розповіла секретар Великобагачанської селищної ради Ольга Чернуха.

Уламки російського дрона пошкодили будинки і в селі Білики біля Миргорода. В оселі 82-річної Тетяни Немченко повилітали вікна, пошкоджене горище та паркан.

Пошкоджень зазнав будинок Тетяни Немченко із села Білики Миргородської громади. Суспільне Полтава

"Усе падає, гардини не давали рамам далеко відлітати, а тут на місці і падало, ото мене не поранило, бо гардини мене врятували. А так усе понасипалося. Оце весь день прибираємо", — розповіла місцева жителька Тетяна Немченко.

Одна із кімнат будинку Тетяни Немченко. Суспільне Полтава

"На щастя, обійшлося без значних руйнувань і постраждалих, і загиблих. Уточнюється кількість пошкоджених домоволодінь, але огляд зробити дев'яти. Благодійна організація "Проліска" приїжджала до людей, попривозила. А далі люди будуть писати заяви, звертатися, реєструватися і буде надана матеріальна допомога від міської ради", — повідомила інспекторка Валентина Санжаровець.

Родичі та місцеві жителі допомагають своїм односельцям вставляти вікна. Суспільне Полтава

Місцеві також допомагають людям відновлювати зруйновані будинки.

Що відомо про обстріл Полтавщини у ніч на 24 вересня 2024-го

Звуки вибухів у Миргородській громаді місцеві чули близько 22:30 23 вересня. Повітряну тривогу у регіоні оголосили о 21:12. Вона тривала до 05:46.

Як повідомив у Telegram-каналі начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, пошкоджені приватні будинки, люди не травмувалися. Через руйнування енергетичної інфраструктури без електропостачання лишилися 20 населених пунктів.

Новости Украины