На поля Дергачівської громади пускатимуть за перепусткою

Дозвіл надає Харківська обласна військова адміністрація.

Аграрії та сільськогосподарська техніка можуть цілодобово пересуватися польовими шляхами Дергачівської громади без обмежень, у тому числі під час комендантської години.

Наразі є можливість отримати відповідну перепустку. Дозвіл надають для того, щоб аграрії могли виконати весняно-польові роботи. Про це повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації В’ячеслав Задоренко.

«Ці заходи спрямовані на організацію безперервного циклу виробництва при проведенні комплексу весняно-польових робіт, проведенні заходів із вирощування та виробництва сільськогосподарської продукції, а також продуктів харчування», — пояснив В’ячеслав Задоренко.

Для того, щоб отримати таку перепустку, керівник підприємства або установи агропромислового комплексу повинен подати заявку до Харківської обласної військової адміністрації. У заявці потрібно вказати перелік співробітників та їхні посади, а також обґрунтувати необхідність отримання дозволу на роботу в полі. Заявку розгляне комендатура, після чого надасть дозвіл чи відмовить у його видачі.

Як писав UA-NEWS.in.ua, цьогоріч весняно-польові роботи планують провести на 634 000 гектарах полів, що на 18% більше, ніж минулого року. Озиминою засіяли 213 000 гектарів. Минулого року зібрали 2,4 мільйона тонн зернових і зернобобових культур.

Пів мільйона гектарів сільськогосподарських земель Харківщини потрібно обстежити на наявність мін та вибухонебезпечних предметів. Наразі розмінувати можна 250 000 гектарів площ. Ведуться перемовини щодо отримання експериментальної техніки для проведення розмінування.

Джерело

Новости Украины