На Полтавщині почали заготовляти дрова: яка ціна та як придбати

За інформацією: Суспільне Полтава.

Житель Щербанівської громади Павло Іванов із Нижніх Вільшан. Суспільне Полтава

За словами Павла Іванова, на опалювальний період він використовує близько 10 кубометрів дров твердих порід.

"Три причепчика, да. Це ж в залежності, як навантажити, чи з горою, чи ні. Ото метражі оті я купую в лісництві було купував "метровки". Там складометри", — продовжив Павло Іванов.

Придбати дрова твердих порід можна у лісових господарствах області, розповів лісничий Дмитро Іваніна.

Причів в який складають дрова. Суспільне Полтава

"Ціна 996 гривень за куб, це дрова твердих порід. Залежно від площі будинку, у середньому на людину 15 метрів кубічних на зиму буде достатньо. Ціна не змінювалася, у минулому році теж така була", — повідомив лісничий Розсошенського лісництва Дмитро Іваніна.

За словами Дмитра Іваніни, тільки у Розсошенському лісництві цього року продали близько 2000 кубометрів дров. За 2023 рік реалізували 3000. Заготовлятимуть ту кількість, на яку буде попит.

Дрова, які заготовили лісники. Суспільне Полтава

Аби придбати дрова необхідно звернутися до найближчого лісництва. Взяти з собою паспорт та ідентифікаційний код і скласти заявку-приєднання, домовитися про день відвантаження та оплатити рахунок.

"У нас можливості доставки немає, але в нас працюють ФОПи, ми можемо надати інформацію, і люди можуть з ними домовитися", — додав Дмитро Іваніна.

Цього року в Розсошенському лісництві продали близько 2 тисячі кубометрів дров. Суспільне Полтава

Купити дрова можна й на сайті ДроваЄ. Для цього потрібно зайти на портал "Дія", обрати постачальника, тип дров та інші параметри. Після цього надіслати замовлення та чекати підтвердження.

За словами фахівчині зв‘язків з громадськістю та пресою Слобожанського лісового офісу Лілії Гнатенко, за 2023 рік у Полтавській області продали 148 тисяч кубометрів дров. За 8 місяців цього року – 85 тисяч кубометрів.

Читати ще

Читати ще На Полтавщині лісгоспи заготовляють дрова: скільки коштує та чи збільшився попит

Читати ще На Полтавщині переселенці можуть оформити допомогу на придбання дров: що для цього треба

Новости Украины