На порталі «Дія» можна подати заявку на грант для відкриття власної справи

Програма передбачає надання гранту для власної справи чи навчання, отримати яку можна через  портал Дія.

Про це повідомили у Кабінеті міністрів України.

-Як і обіцяли, запускаємо програму «єРобота». Це гранти на створення власної справи, розширення малого й середнього бізнесу, а також отримання нових навичок для нової кар’єри. Це шість проектів, які дозволять створити десятки тисяч бізнесів і сотні тисяч робочих місць, — підкреслив  Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Перша програма в межах «єРобота» — це гранти до 250 тисяч гривень на будь-який мікробізнес. Друга — гранти до 8 млн на розширення та створення підприємств у сфері переробки. Також в межах проекту можна отримати гранти на висадку нових садів (до 400 тис. грн за 1 га), побудову нових теплиць (до 7 млн грн), стартапи в ІТ, навчання новим навичкам у сфері інформаційних технологій.

Кошти можна витратити на купівлю нового обладнання, матеріалів та інструментів. Має бути чіткий та продуманий бізнес-план. Програми так само передбачають співфінансування з боку власника бізнесу та сплату податків. Кошти будуть виплачуватися через «Ощадбанк». Важливо, що цими грантами зможуть користуватися як нові підприємці, так і ті, хто вже має власну справу і хоче її розширити, — зауважують в уряді.

Для того, аби отримати грант, необхідно:

  • обрати напрям, який вас цікавить;
  • написати бізнес-план;
  • зробити розрахунки власної справи;
  • подати заявку на порталі «Дія» https://diia.gov.ua/services/categories/gromadyanam/yerobota

 

Джерело: прес-служба Кабінету Міністрів України

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины