На публічному звіті у ДніпроОДА говорили про е-документи та розвиток ЦНАПів

Про перехід на електронні лікарняні та рецепти для отримання інсуліну. А ще – розширення мережі ЦНАПІв та відзначення Дня захисників та захисниць говорили під час публічного звіту в Дніпропетровській ОДА. Про останні новини та найближчі плани розповів заступник голови облдержадміністрації Іван Начовний.

«Дніпропетровщина разом зі всією Україною повністю перейшла на електронні лікарняні. Виключно їх в регіоні видають з 1 жовтня. Це спрощує життя пацієнтам – більше не потрібно витрачати час, стояти в чергах, ходити за довідками», – розповів Іван Начовний.

В Україні змінився порядок надання інсуліну пацієнтам з цукровим діабетом. Тепер для цього потрібен електронний рецепт. Аби його отримати, слід звернутися до сімейного лікаря.

«Мешканці Дніпропетровщини, які щепилися від коронавірусу, можуть згенерувати цифрові COVID-сертифікати», – нагадав заступник голови ОДА.

За його словами, для цього потрібно авторизуватися на порталі або у додатку «Дія». Далі обрати розділ «Послуги» – «COVID-сертифікати» – «Отримати сертифікат». Підписати згоду на передачу даних за допомогою електронного «Дія-підпису». Сертифікат з’явиться у додатку поряд з іншими цифровими документами.

«У 2021-му на Дніпропетровщині відкрили 23 ЦНАПи та 7 філій. Зокрема, у Піщанській, П’ятихатській, Маломихайлівській, Іларіонівській, Верхньодніпровській громадах. На черзі – запуск ще чотирьох Центрів надання адмінпослуг», – повідомив Іван Начовний.

У Дніпрі створюють сучасний центр з надання адміністративних сервісів та послуг соцзахисту, зазначив Іван Начовний. Центр працюватиме у форматі «прозорого офісу». Роботи – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Цьогоріч у ЦНАПах регіону видали майже 36 тис біометричних паспортів. Такі послуги надають у 22 Центрах. Невдовзі плануємо запустити їх у ЦНАПах Покрова, Вербківської, Могилівської, Сурсько-Литовської громад», – розповів заступник голови ОДА.

Він наголосив, що цього тижня Україна відзначатиме День захисників та захисниць. З нагоди свята до бібліотек трьох військових частин передадуть нові книги українських авторів. У холі ОДА – відкриють виставку. 14 жовтня загиблих Героїв вшанують на Алеї пам’яті біля облдержадміністрації. Далі – розпочнеться Марш захисників та захисниць.

Новости Украины