На Рокитнівщині викрили підпільне вугільне підприємство

Учора, 8 липня, працівники правоохоронних органів провели огляд житлового господарства в одному із сіл Рокитнівського району, де вилучили чотири пір одіозні печі для випалювання вугілля, частина з якого запакована в політиленові мішки, інша ж знаходилася в печах.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Рівненської області.

Як встановили правоохоронці, земельна ділянка на якій випалювали вугілля, використовувалася не за цільовим призначенням. Ба більше, підприємство спричиняло викиди у повітря без відповідних на то дозволів та будь-яких інших документів. А власник земельної ділянки, не був зареєстрований, як фізична особа-підприємець, не дотримувався жодних вимог пожежної безпеки, враховуючи специфіку даного виробництва, поруч не було навіть ставка.

Також, як було встановлено у чоловіка, котрий займаюся так званою «підприємницькою» діяльністю, не було документів на піролізні печі, сировину у виді дров твердих порід, а також технічного паспорту на  жодну бочку, та сертифікату її відповідності для використання.

«Тож усе було вилучено у ході справи. Нині вирішується питання накладення арешту на це майно», — йдеться у повідомленні пресслужби. 

Источник

Новости Украины