На Сумщині фейкові податківці тероризують аптекарів

На Сумщині під час пандемії коронавірусу активізувалися «псевдоподатківці», які вдають себе за працівників управління у м. Сумах ГУ ДПС у Сумській області. Шахраї телефонують до керівників підприємств чи підприємців (переважно власників аптечних закладів) та повідомляють про перевірки наявності масок та дезінфікуючих засобів. При цьому особи, які телефонують повідомляють про можливість урегулювання питання через керівництво та вимагають матеріальну винагороду у розмірі від 10 тис грн за невтручання в господарську діяльність.

Зловмисники телефонують з номеру 0994238529 (представляється за прізвищем Буслаев) та наполегливо просять передзвонити начальнику управління у м. Сумах Куріцькому Роману за номером 050 838 11 16.

Службові особи Головного управління ДПС у Сумській області, його територіальних органів жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

ГУ ДПС у Сумській області звертається до платників податків, тим паче в умовах сьогодення, бути обачними, не піддаватися на провокації, а у разі отримання інформації про такі пропозиції, вчинення протиправних дій від імені працівників органів ДПС під виглядом працівників Державної податкової служби або нібито від їх імені негайно повідомити відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102 або телефонувати до Антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс» за номером телефону 0 800 501 007, напрям «4».

ДПС у Сумській області

Источник

Новости Украины