На Сумщині підліток, подивившись фільм, зробив «самопал»

Правоохоронцям підліток розповів, що сконструював «самопал» самостійно, побачивши як це робив один із його улюблених кіногероїв. Навіщо він його виготовив, хлопець так і не зміг пояснити поліцейським.

Під час проведення профілактичних заходів у одному із навчальних закладів міста, інспектори з ювенальної превенції Конотопського відділу поліції відвідали і гуртожиток. Зайшовши до кімнати 15-річного учня, мешканця сусіднього району, вони помітили, що з-під подушки на ліжку виглядає частина невідомого предмета. Роздивившись його, поліцейські зрозуміли, що це може бути саморобний вогнепальний пристрій. Хлопець розповів, що минулими вихідними, залишившись сам у гуртожитку, занудьгував, і, аби якось згаяти час, вирішив спробувати змайструвати саморобну зброю, яку колись бачив у кіно.

Виготовив її підліток із підручних матеріалів, кожну деталь ретельно підганяючи одну до одної. Набій для стрільби також виготовив власноруч. На запитання поліцейських, навіщо він все це зробив і що планував робити зі своїм пристроєм далі, хлопчина так і не зміг знайти відповіді.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, вилучила знайдений пристрій та направила його на експертизу, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Источник

Новости Украины