На Сумщині упродовж доби виявили 39 боєприпасів часів минулих війн

26 березня до Служби порятунку «101» надійшло 4 повідомлення про виявлення підозрілих предметів, які працівники підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій попередньо ідентифікували як боєприпаси часів Другої світової війни.

Так, в полі поблизу с. Мутин, Кролевецького району місцеві жителі натрапили на ручну гранату РГД-33. А у Лебединському районі на агропідприємстві в с. Пітриотівка під час земельних робіт працівники натрапили на 2 артснаряда та ручну гранату. У Сумському районі у лісопосадці поблизу с. Старе Село були виявлені 2 мінометні міни.

Найбільша знахідка була зафіксована у Тростянецькому районі, де у лісі на відстані 2 км від житлових будинків с. Боромля шукач металобрухту виявив цілий арсенал: 25 артснарядів, 8 мінометних мін.

Місця небезпечних знахідок взяті під охорону працівниками поліції та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Рятувальники наголошують, що при знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102».

Источник

Новости Украины