На Сумщині усі медики, які у березні лікували пацієнтів з COVID-19, отримають додаткову оплату

145 медичних працівників області, які у березні були задіяні у наданні медичної допомоги хворим на COVID-19, отримають надбавки до заробітної плати. Про це повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро КРАВЦОВ під час щоденного брифінгу.

За його словами, у закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на коронавірусну хворобу та уклали договір про медичне обслуговування населення за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення за відповідним переліком та обсягом медичних послуг з НСЗУ, медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з надання медичних послуг хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19) встановлюються додаткові доплати.

Доплата також буде здійснюватися медичним та іншим працівникам спеціалізованих бригад для реагування на випадки коронавірусної хвороби центрів екстреної медичної допомоги, які уклали договір з Національною службою здоров’я.

Нагадаємо, виплата коштів здійснюється за різними механізмами: за березень – через медичну субвенцію, а з квітня – через НСЗУ.

Також Дмитро Кравцов надав інформацію щодо відновлення планових операцій та госпіталізацій. Щоб унеможливити випадки зараження медичних працівників під час планових операцій, всім пацієнтам в обов’язковому порядку робитимуть ПЛР-тестування на коронавірус.

Источник

Новости Украины