На Сумщині за порушення авторських прав низки телеканалів засуджено підприємницю

Середино-Будським відділом Шосткинської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно підприємниці, яка порушила авторські права низки телеканалів.

Встановлено, що обвинувачена, не маючи ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на території м. Середина-Буда з 01.09.2017 року по 15.03.2018 року за технологією кабельного телебачення здійснювала трансляцію низки телеканалів, зокрема, «ICTV», «НОВИЙ КАНАЛ», «СТБ», «1+1» та «2+2», за що систематично отримувала щомісячну абонентську плату від користувачів.

Під тиском беззаперечних доказів підприємниця пішла на угоду зі стороною обвинувачення, та, окрім беззастережного визнання своєї вини, зобов’язалась відшкодувати вартість проведених судових експертиз та компенсувати потерпілим матеріальну шкоду.

Як розповів начальник Середино-Будського відділу Шосткинської місцевої прокуратури Володимир Махортов, вироком Ямпільського районного суду Сумської області обвинувачену було визнано винуватою за ч. 2 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України та призначено покарання у вигляді 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Кримінальне провадження було зареєстровано УСБУ в Сумській області, досудове розслідування здійснювалось слідчими Середино-Будського відділення поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Источник

Новости Украины