На Сумщині засуджено місцевого мешканця, який незаконно ретранслював заборонені російські канали

За матеріалами СБ України засуджено жителя Середина-Буди, який незаконно поширював на території України контент російських пропагандистських телеканалів, а також ретранслював українські телеканали без відповідного ліцензування.

Співробітники СБ України встановили, що мешканець Середина-Буди незаконно транслював у кабельній мережі міста заборонені російські телеканали, зокрема, «Россия 1», «ОРТ», «ТНТ», «НТВ». Він також без відповідної ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надавав мешканцям райцентру послуги з кабельного аналогового телебачення.

Оскільки ретрансляцію українських телеканалів зловмисник здійснював без відповідних угод з власниками авторських і суміжних прав, то це завдало їм збитки у великих розмірах.

Незаконна діяльність мешканця Середина-Буди була блокована минулого року співробітниками регіонального підрозділу СБУ спільно з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та працівниками Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Згідно з вироком Ямпільського районного суду Сумської області зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України, та засуджено до 2-х років позбавлення волі з іспитовим терміном на 1 рік.

Вирок набув законної сили.

Пресгрупа УСБУ в Сумській області

Источник

Новости Украины