На Тернопільщині попрощалися із загиблими військовослужбовцями

За інформацією: Суспільне Тернопіль.

Фото: Тернопільська міська рада

На Тернопільщині попрощалися із загиблими військовослужбовцями, Русланом Стецюком, Богданом Параскевичем, Віталієм Стадником, Володимиром Кобилецьким та Олексієм Карпюком.

Жителі Борсуківської громади попрощалися із загиблим військовослужбовцем Русланом Стецюком. 44-річний Руслан був кулеметником кулеметного взводу військової частини А4084 і воював у Миколаївській області. Загинув боєць 3 жовтня, під час наступальних дій противника, з метою відновлення раніше втрачених позицій, неподалік населеного пункту Мирне. Внаслідок обстрілу з танків та ворожої артилерії отримав поранення несумісне із життям. У загиблого залишилось п’ятеро дітей, вагітна дружина чекає на 6 дитину.

Похорон Руслана Стецюка. Фото: Борсуківська громада

У Заліщицькій громаді попрощалися із загиблим військовослужбовцем Богданом Параскевичем. 42- річний боєць загинув 4 жовтня, під час виконання бойового завдання, у селі Давидів Брід, Херсонської області. Чоловік був жителем села Дзвиняч. У воїна залишились батьки, дружина, донька і внук. 7-8 жовтня на території Заліщицької громади оголосили Днем жалоби, у зв’язку з похованням загиблих під час російсько-української війни.

Похорон Богдана Параскевича. Фото: Заліщицька громада

У Тернополі попрощалися із загиблими військовослужбовцями Віталієм Стадником та Володимиром Кобилецьким, які загинули на Херсонщині.

Віталій Стадник загинув під час виконання бойового завдання, 1 жовтня 2022 року, в Херсонській області. 39-річний чоловік був начальником управління Тернопільської обласної прокуратури, старшим радником юстиції. Про це розповіла речниця прокуратури області Леся Гурецька. За її словами, військовослужбовець працював в органах прокуратури Тернопільської області понад 17 років.

"Усі пам’ятають його спокійного, виваженого, надійного та впевненого у власних силах, завжди готового прийти на допомогу. На жаль, війна забирає найкращих. Висловлюємо щирі співчуття родині захисника рідної землі. Розділяємо біль рідних та схиляємо голови в глибокій скорботі", – сказала речниця.

У загиблого залишилися дружина і троє дітей: син Максим, дочки Маргарита і Марія.

Віталій Стадник. Фото: Тернопільська міська рада

45-річний Володимир Кобилецький був морським піхотинцем десантно-штурмових військ. Загинув військовий від мінометного обстрілу 2 жовтня під час виконанні бойового завданню по утриманні важливої вогневої позиції. Чоловік мешкав біля Великої Березовиці. У нього залишилися донька, син і дружина.

Володимир Кобилецький. Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі попрощалися із загиблим військовослужбовцем Олексієм Карпюком. Боєць загинув 3 жовтня в районі населеного пункту Сухисй став на Херсонщині. 55-річний боєць був старшим лейтенантом. Мобілізований на початку повномасштабного вторгнення. Був командиром взводу роти охорони Тернопільського ТЦК та СП. В червні 2022 перейшов у 24 бригаду.

Похорон Олексія. Фото: Тернопільська міська рада

Новости Украины