На Вінниччині працівники ліцею виготовляють енергетичні батончики для ЗСУ

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Енергетичні батончики для ЗСУ. Суспільне Вінниця

Енергетичні батончики для ЗСУ виготовляють працівники барського будівельного ліцею. Комірник Тетяна Степанова розповіла, зараз переробляють інгредієнти, які купували власним коштом.

"Із однієї порції виходить 216 батончиків. Ось, так. А далі будемо знову шукати чи просити, щоб хтось допоміг", сказала Тетяна Степанова.

Енергетичні батончики для ЗСУ. Суспільне Вінниця

Їхні енергетичні батончики із 12 інгредієнтів. У складі три види горіхів, чорнослив, курага, фініки, зернята. Усе це спершу подрібнюють, розповіла Тетяна Степанова.

"Тут висока енергетична цінність, бо є такі продукти як ізюм, курага, фініки, яблука сушка, арахіс, соняха зернята льон, кунжут, волоський горіх, мед та вівсянка", сказала комірник.

Михайло Дроздов у закладі викладає виробниче навчання за спеціальністю монтажник системи утеплення будівель. Заняття у нього двічі на тиждень. Решту днів — допомагає колежанкам готувати батончики для ЗСУ.

Енергетичні батончики для ЗСУ. Суспільне Вінниця

Волонтерську кухню на базі гуртожитку організували з березня 2023 року, сказав в. о. директора Анатолій Шиндилюк. З 2014 року, в їхньому закладі для військових робили буржуйки, потім окопні свічки, тепер взялися за виготовлення енергетичних батончиків. Одна партія виходить за 20 хвилин.

Енергетичні батончики для ЗСУ. Суспільне Вінниця

За майже пів року виготовили та передали захисникам понад 14 тисяч батончиків, розповів Анатолій Шиндилюк. На них мають запит від військових із різних ліній фронту. Забезпечуватимуть захисників і надалі.

Новости Украины