На утримання гуртожитків «ДМК» місту доведеться витратити понад 10 мільйонів гривень

У зв’язку з банкротством ПАТ «ДМК», відповідно до рішення суду від 08.12.22, на баланс міста без виконання капітальних ремонтів передаються об’єкти житлового господарства підприємства, а саме: 5 гуртожитків, які раніше були на балансі «ДМК». Згідно рішення суду дані гуртожитки повинні бути прийнятими у власність міста на найближчому засіданні сесії Кам’янської міської ради.  

За попередніми підрахунками аби на базовому рівні утримувати ці будівлі: ремонт опалення, ремонт дахів, каналізації тощо, Кам’янському доведеться виділити із міського бюджету не менш ніж 10 мільйонів гривень.
Серед гуртожитків, де мешкає найбільше людей — дві дев’ятиповерхівки у селищі Будівельників по вулиці Астраханській. У людей виникає багато питань стосовно підключення опалення, електроенергії та інших комунікацій.

Сьогодні, 8 грудня, за дорученням Кам’янського міського голови Андрія Білоусова було проведене екстрене засідання комісії ТЕБ та НС, на якому прийнято рішення щодо:
⁃ уповноваження КП КМР «Добробут» на виконання функцій управителя переданих «ДМК» гуртожитків;
⁃ заборони КП «Аульськийводовід» відключення мешканців даних гуртожитків від водопостачання та водовідведення до моменту укладення з ними персональних договорів;
⁃ відтермінування ДТЕК відключення місць загального користування від електропостачання до укладення КП КМР «Добробут» відповідного договору по місцям  загального користування.


Крім того, сьогодні, керівником департаменту ЖКГ спільно з керівниками задіяних комунальних підприємств було проведено виїзну зустріч з мешканцями даних гуртожитків, де були заслухані наболілі питання мешканців та надані на них вичерпні роз’яснення.
Таким чином, не чекаючи офіційного рішення сесії, дані гуртожитки будуть забезпечені всіма необхідними комунальними послугами вже з 09.12.2022 року.

Джерело

Новости Украины