На Заході кажуть, що F-16 не змінять перебіг війни. ЗСУ не погодилися і пояснили, чому


На Заході кажуть, що F-16 не змінять перебіг війни. ЗСУ не погодилися і пояснили, чому

Юрій Ігнат (Фото: скріншот з відео)

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив, яким чином винищувачі F-16 змінять хід війни Росії проти України. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, він хотів би заперечити всім критикам західних літаків, оскільки вони «змінять хід війни та змінять дуже серйозно».

«Питання в тому, щоб це не були літаки, чиї тактико-технічні характеристики були б значно слабкішими за російські», — сказав Ігнат.

Він зазначив, що F-16 «певної модифікації» зможуть завдавати ударів по наземних, надводних та повітряних цілях, щоб захистити Україну від ударів ракетами та дронами.

«Багатоцільовий літак – це саме авіаційний комплекс, тому що вирішує низку завдань, що зможуть суттєво вплинути на хід війни. За допомогою авіаційних комплексів, таких як F-16, ми зможемо відігнати російську авіацію і прикрити наші наземні війська», – наголосив спікер ПС.

Раніше міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що бойові літаки не змінять хід війни, Україні передусім потрібні боєприпаси, зокрема до далекобійних систем.

  • Українські льотчики вже проходять практичне навчання на F-16 – Повітряні сили.
  • 20 серпня 2023 року Данія повідомила, що передасть Україні 19 літаків  Нідерланди – невідома кількість (країна має 42 борти; скільки з них віддадуть ЗСУ – не сказано).
  • 30 жовтня прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що перші F-16 вирушать до Румунії «протягом двох тижнів». 7 листопада п’ять винищувачів F-16 ВПС Нідерландів перекинули до Румунії.

Читайте також: Залужний: F-16 вже буде менш корисним. Росія покращила ППО, С-400 долітає до Дніпра

Джерело

Новости Украины