На зрадника-мера з Харківщини, який переховується у Росії, скоєно замах

Геннадій Мацегора  у критичному стані.

7 червня 2024 року у місті Старий Оскол у Росії здійснено замах на зрадника України Геннадія Мацегору.

Другу добу лікарі рятують Мацегору, який знаходиться у критичному стані. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Нагадаємо, Мацегора обіймав посаду міського голови Купʼянська Харківської області від партії ОПЗЖ. Мацегора добровільно пішов на повну співпрацю з російськими загарбниками. Зокрема, у червні 2022 року він підписав так званий протокол створення окупаційної Харківської адміністрації і публічно про це оголосив.
 
«Після звільнення Купʼянська утік з росіянами до бєлгородської області, де московські господарі приставили  до Мацегори посилену охорону, яка, однак, не вберегла мера-колаборанта. Наразі московські лікарі вже другу добу поспіль намагаються завадити  Мацегорі потрапити на кобзоновий концерт. Стан зрадника українського народу —  критичний», — йдеться в повідомленні.

Як писав UA-NEWS.in.ua, судитимуть колишнього мера з Харківщини, який здав місто росіянам. Геннадій Мацегора працює в Росії.

Раніше українські слідчі заочно оголосили Мацегорі підозру у держзраді 9 червня 2022 року.

У липні 2022 року мера Куп’янська Мацегору заарештували росіяни. 

Після деокупації більшої частини Харківської області Мацегора зник і довгий час не з’являвся на публіці. Але улітку 2023 року він «сплив» серед засновників спорткомплексу ігрових видів спорту «Гєоргієвскій» у невеликому місті Бєлгородської області, Старому Осколі. На початку 2024 року він був названий директором цього СК.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Украины