Нацбанк спростив низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу

Нацбанк спростив низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Національний банк України з 6 серпня 2022 року спрощує низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Раніше, 21 липня, НБУ встановив ліміт на розрахунки гривневими платіжними картками за кордоном.

— Водночас, розуміючи важливість та ефективність волонтерського руху України та його важливе значення в умовах повномасштабної війни, Національний банк дав можливість банкам не застосовувати ліміт на розрахунки фізичних осіб-волонтерів за гривневими платіжними картками за кордоном з метою купівлі товарів військового призначення, — відзначили у банку.

Ліміт на розрахунки не застосовуватиметься за дотримання одночасно наступних вимог:

операції з рахунку волонтера типові для цієї фізичної особи та обсяг операцій, що здійснювалися за її рахунками, перевищував еквівалент 100 тис. грн. на місяць до 21 липня 2022 року; подання до банку листа від державного органу або військової частини щодо співробітництва з волонтером та замовлення товарів відповідного призначення, якщо сума такої операції перевищує еквівалент 400 тис. грн на місяць; надання орієнтовної вартості (розрахунку) товару та строків виконання замовлення; інформування волонтером банку щодо збору коштів з метою оплати продукції.

До переліку товарів, які можуть купувати волонтери-фізичні особи, належать: рації, бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для стеження, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати та засоби надання медичної допомоги.

НБУ також визначив, що наявність у банку інформації з відкритих джерел щодо недобросовісної практики діяльності відповідної фізичної особи може бути підставою для відмови банком надалі проводити такі операції в обсязі, що перевищує ліміт 100 тис. грн на місяць (в еквіваленті).

Джерело

Новости Украины