Начальник обласного управління охорони здоров’я звернувся до мешканців Сумщини

Ввечері 8 квітня начальник управління охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації Дмитро Кравцов через свою сторінку у фейсбуці звернувся до мешканців області:

«Шановні мешканці Сумської області! Земляки!

Радий повідомити, що завдяки посиленим карантинним заходам, які запобігають швидкому поширенню нової коронавірусної інфекції, в області кількість підтверджених випадків COVІD-19 не демонструє стрімкого зростання.

Додає впевненості лікарям і те, що переважна більшість пацієнтів мають легкий або середньо — важкий перебіг хвороби. Це можна пов’язати з дотриманням обмежувальних правил особами літнього віку та тими, що мають серйозні хронічні недуги. Уникнення зустрічі з вірусом в першу чергу цих категорій громадян і є метою карантинних заходів, впроваджених по всій території нашої держави.

Дякуючи зусиллям медичних працівників 7 квітня з КНП СОР «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб і дерматологіï ім.З.Й.Красовицького» було виписано пацієнтку, в якої вперше в Сумах встановлено діагноз COVІD-19. Досить символічно, що саме на свято Благовіщення в нашій області було відкрито «рахунок» одужанням від цієї хвороби.

В область від Міністерства охорони здоров’я надійшло 73 упаковки лікарського засобу «Плаквеніл», затвердженого стандартами надання медичноï допомоги для лікування COVІD-19. Такоï кількості «Плаквенілу» вистачить для 365 хворих. Препарат цей частково розподілений в лікувально — профілактичні заклади першоï хвилі, частково залишений у резерві на випадок ускладнення епідемічноï ситуаціï.

Продовжується надходження в область гуманітарноï допомоги. Ми отримали 500 чудових костюмів біoзахисту, а КНП СОР «Медичний клінічний центр інфекційних хвороб і дерматологіï ім.З.Й.Красовицького» дeкілька флаконів препарату «Біoвен», який застосовується при лікуванні вірусних інфекцій.

Ще однією новиною з задоволенням поділюся з вами. Відтепер на пунктах пропуску через Державний кордон разом з прикордонниками чергують і медичні працівники, що, безумовно, дозволить більш ефективно виявляти осіб з ознаками захворювання.

Обнадійливі звістки від лікарів ні в якому разі не мають бути підставою для зниження самосвідомості та пильності у профілактиці інфікування коронавірусом. Тож, будьте послідовні у виконанні обмежувальних заходів – це єдиний шлях до менш драматичного «сценарію» поширення інфекції, ніж відбувається в багатьох країнах світу.

Бережіть себе. Додержуйтесь карантину. І не хворійте!».

Источник

Новости Украины