Надзвичайники за добу загасили понад 100 пожеж в екосистемах Київщини

Вогнеборці гасять пожежу в екосистемі Київської області. 9 вересня 2024 року. ДСНС Київщини/Facebook

Протягом минулої доби рятувальники 107 разів виїжджали гасити пожежі в екосистемах на території Київської області. Із них 85 — загорання трав'яного настилу. Загальна площа всіх пожеж перевищила 40 гектарів.

Про це повідомляє ДСНС Київщини.

Зокрема, у понеділок, 9 вересня, у Вишгородському районі на майже трьох гектарах відкритої території спалахнула пожежа. Через сильні пориви вітру вогонь за лічені хвилин підійшов впритул до приватних житлових будинків, ферми з тваринами та будівлі навчального закладу одного з сіл.

Також масштабні загорання виникли в селищі Рокитне та селі Лобачів, що на Білоцерківщині.

"На жаль протягом двох тижнів зафіксовані і випадки загибелі людей внаслідок загорання трав'яного настилу — у Бучанському та Вишгородському районах. Тож, працівники ДСНС закликають громадян не спалювати суху траву та сміття", — йдеться у повідомленні.

У ДСНС нагадали, що за спалювання сухої рослинності та листя — адміністративна відповідальність і штраф від 3060 до 6120 гривень.

Окрім того, спалюючи суху траву, люди наражають на небезпеку не лише себе і свій дім, але й тварин. Вони згорають або задихаються від диму, наголошують рятувальники.

Джерело

Новости Украины