Нагадуємо: з 1 грудня на Житомирщині заборонений вилов раків

З 1 грудня 2022 року до 30 червня 2023 року в області триватиме заборона на вилов річкових раків. Про це повідомляє Житомирський рибоохоронний патруль. 

Зазначається, що заборону встановлено з метою забезпечення охорони цього виду водних біоресурсів під час їх природного відтворення та збільшення їх запасів у водоймах Житомирської області та затверджено відповідним наказом № 60-у від 17 листопада 2022 року. 

«Повідомляємо, що лов раків в заборонений період є порушенням природоохоронного законодавства, в результаті якого передбачена адміністративна відповідальність (штраф до 680 грн). Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Після закінчення заборони залишаються певні обмеження на вилов цих біоресурсів. Так, одній особі за добу дозволяється впіймати не більше 30 екз. раків на загальних водоймах та не більше 50 екз. на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Крім цього, забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування. Також в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, дозволений до вилову. Забороняється лов цих водних біоресурсів менших, ніж 10 см», — йдеться у повідомленні. 

Якщо ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, про це можна повідомити на «гарячу лінію» управління: (067) 414 60 74.

Джерело

Новости Украины