Нахабний житель Одеської області продав мопед, який йому не належить

В ході слідства правоохоронці встановили, що наприкінці лютого 19-річний житель одного з сіл Березівського району орендував в Одесі у жінки мопед марки «Yamaha» вартістю 22 тисячі гривень, щоб покататись, але згодом виставив на одному з популярних сайтів оголошення про його продаж за 9,7 тис. грн.

Бажання придбати двоколісник виявив чоловік з Дніпра. Він звʼязався з продавцем, обговорив умови доставки мопеда у своє місто та перевів на вказаний молодиком рахунок одразу всю суму.

Після того, як зловмиснику вдалось реалізувати чужий транспорт, він деякий час все ще запевняв законну власницю, що скоро поверне мопед, але згодом зовсім перестав виходити з нею на зв’язок. Не дочекавшись свого майна, одеситка звернулась в поліцію.

«Ми встановили особу зловмисника, розшукали його та зібравши достатньо доказів під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси висунули йому обвинувачення за ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України, тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом, та скерували обвинувальний акт до суду. Згідно з чинним законодавством, правопорушнику загрожує обмеження волі від трьох до пʼяти років або позбавлення волі на такий самий строк. Свою провину молодик визнав і пообіцяв відшкодувати потерпілій завдані збитки», — повідомила слідча відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Юлія Іванова.

Джерело

Новости Украины