Найбільший показник в Україні: за два тижні на Вінниччині грибами отруїлися 34 людини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Гриби. Суспільне Вінниця

За словами заступника директора з медичної частини Могилів-Подільської лікарні, Миколи Климчука в їхній заклад з отруєнням дикорослими грибами госпіталізували 18 пацієнтів. Усі були в стані середньої важкості.

"До нас цьогоріч зверталися люди з легкими отруєннями, із симптомів — нудота, блювання, діарея, болі у животі. Їх усіх пролікували та виписали. Якщо ж вживати більш "важкі" гриби, то мухомори викликають галюцинації, бліда поганка — важкі гострі недостатності, нирки перестають працювати. На жаль у цьому році більше звернень. До прикладу, минулого року у цей час було 10 звернень", — зазначив Микола Климчук.

Терапевтичне відділення Могилів-Подільської лікарні. Суспільне Вінниця

У терапевтичному відділенні Могилів-Подільської лікарні інтенсивного лікування третій день на стаціонарі Олександр. Чоловіка з підозрою на отруєння дикорослими грибами доправила карета швидкої. Його стан був середньої важкості, каже завідувач терапевтичного відділення Олександр Руснак.

"Були симптоми отруєння грибами, цей факт пацієнт теж підтвердив. Серед симптомів, які були — болі у животі, нудота, пронос, багаторазова слабкість, стомлюваність, задишка. Провели інфузійну терапію, ставили крапельниці, симптоматичну терапію", — сказав Олександр Руснак.

Терапевтичне відділення Могилів-Подільської лікарні. Суспільне Вінниця

Сам Олександр Суспіьному розповів, що дикорослі гриби купував у бабці, яка продавала їх на узбіччі дороги.

"Купив при дорозі так званні польські гриби. Я їх дуже люблю, жінка приготувала. Першого дня поїв гарячими одразу, а потім ще залишили на завтра і післязавтра, я їх і тоді їв. Але одразу після першого приймання почалися якість не хороші процеси організмі. На щастя ніхто більше грибів не їх", — розповів Олександр.

Грибний сезон у розпалі, тож людей лікарі просять обмежитися у вживанні дикорослих, не купувати їх у місцях не призначених для торгівлі, а якщо все ж вирішили піти на "тихе полювання" — збирати лише ті гриби, які добре знаєте.

Дітям до 18 років, а також вагітним жінкам, за словами заступника директора з медичної частини Миколи Климчука, вживати дикорослі гриби заборонено.

Новости Украины