Приготуйте на зиму не лише гостренькі баклажани з часником, але і сиру аджику з хроном. Для цього вам знадобиться мінімальна кількість компонентів, а головне — мінімальна кількість часу. Адже рецепт, про який йтиметься далі, максимально простий та не потребує варіння.
Інгредієнти: 2,5 кг помідорів, болгарський перець — 500 г, перець стручковий гіркий — 150 г, часник — 250 г, хрін — 250 г, сіль — 1 ст л (до смаку), цукор — 200 г, оцет — 200 г. Зі вказаних пропорцій виходить 7 баночок ємністю 0,5 л.
Приготування цієї страви максимально просте, адже всі компоненти потрібно просто пропустити через м'ясорубку і перемішати. Готову аджику розлити по простерилізованим баночкам, герметично їх закрутити кришками та поставити на зберігання у холодильник або підвал.
Рецепт гострої аджики без варіння
Інгредієнти: великий пекучий перець – 30 стручків; зіра – 10 г; часник – півтори головки; коріандр – 20 г; сіль кам’яна – 40 г; пажитник блакитний – 40 г; насіння кропу – 20 г.
Готувати заготовку краще у рукавичках. Стручки пекучого перцю помийте та обріжте хвостики. Розберіть часник на зубчики і очистіть їх. Стручки перцю і часник перемістіть у ємність кухонного комбайна та подрібніть, щоб отримати однорідну масу. Після цього перекладіть компоненти у глибокий посуд.
Коріандр і зіру висипте на гарячу сковорідку і підсушіть приправу на слабкому вогні. Не забувайте постійно помішувати. Готувати потрібно до появи сильного аромату. Далі з'єднайте спеції із пажитником і насінням кропу. Помістіть суміш у кавомолку і подрібніть. Потім спеції додайте у перцеву суміш, також не забудьте про сіль. Все добре перемішайте.
Банки вимийте за допомогою содового розчину, після чого ошпарте окропом. Розкладіть аджику у сухі ємності і закатайте стерильними кришками.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-08-10/samyiy-prostoy-retsept-syiroy-adjiki-s-hrenom-kak-ee-prigotovit-i-hranit/53470