Найшвидший будинок на колесах у світі виставили на аукціон

У США на продаж виставили найшвидший будинок на колесах у світі за ціною 95 тисяч доларів.

Про це розповіли на сайті Motor1.

У разі згадки будинку на колесах багато людей уявляють практичний фургон або автобус із усім необхідним для життя всередині. Тим не менш, цей автобудинок GMC Motorhome 1977 року, який був побудований для рекорду швидкості, позбавлений усіх зручностей.

Від ліжок, кухні й інших меблів позбулися для зниження ваги. Усередині можна знайти лише голий кузов і деякі інструменти, включаючи вогнегасник.

Зовнішність автобудинку постаралися зробити якомога спортивнішою. Він отримав чорно-біло-золоте забарвлення з великою кількістю наклейок на кузові. Для заїзду на швидкість передбачений передній сплітер і бічні спідниці, які можна встановити лише за кілька хвилин.

На висохлому солоному озері Бонневіль у серпні 2016 року цей автобудинок GMC Motorhome зміг розігнатися до 308,2 км/год. Це зробило його найшвидшим будинком на колесах класу А у світі.

Автобудинок оснащений 8,2-літровим бензиновим двигуном Chevrolet V8 потужністю 700 к.с. Він працює в парі з автоматичною коробкою передач Turbo-Hydramatic 425.

Цей будинок на колесах часто з’являвся в різних автомобільних журналах. Він отримав популярність відразу після встановлення рекорду швидкості.

Новости Украины