«Наразі таких сил у ворога немає»: генерал-лейтенант Наєв про загрозу наступу з боку Білорусі

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв та польовий табір армії Білорусі. Суспільне Чернігів / Getty Images

Генерал-лейтенант та колишній командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв вважає, що наразі на території Білорусі немає достатніх сил для проведення наступальних дій на територію України, зокрема на Чернігівщину.

Про це він розповів у коментарі Суспільному у відповідь на повідомлення опозиційних білоруських Telegram-каналів про розгортання додаткових медичних відділень на базі місцевих лікарень в Гомельській області та концентрацію на кордоні з боку Білорусі 1000 військових.

"Будь-який військовий має тверезо оцінювати ситуацію, яка складається на тому чи іншому напрямку. Розгортання окремих елементів ще має бути підкріплене наявністю сили, яка може проводити такі наступальні дії. Наразі таких сил у ворога немає, він такі угруповання не створив. Але це не означає, що цього не може статись надалі", — сказав Сергій Наєв.

За його словами, українські військові не спостерігають підготовки до наступальних дій на білоруському напрямку.

"Аналіз тієї сили, що є на території Республіки Білорусь, їхнього психологічного стану та готовності проводити наступальні дії станом на цю хвилину, не свідчить про безпосередню підготовку до наступальних дій. Що буде надалі — будемо бачити”.

Читати ще

Читати ще Незалежність, війна, S.T.A.L.K.E.R.2. Азовець «Сей»: розмова про гру, фронт, право відстоювати перемогу

Новости Украины