Нардеп Єгор Чернєв «Росіяни тікатимуть з Бердянська» — Новости Бердянска

Настане час, коли росіяни тікатимуть з Бердянська, так само як тікали з Балаклії, Куп’янська та Лиману, — вважає член оборонно-безпекового комітету ВР, голова парламентської делегації Верховної Раду у ПАРЄ, бердянець Єгор Чернєв

В інтерв’ю Цензор.НЕТ нардеп розповів про рівень підтримки від міжнародних партнерів, якою буде зима та як Бердянськ чинить спротив окупантам.

Про забезпечення ЗСУ

Наше забезпечення зараз складається з основних трьох частин: матеріально-технічна допомога наших країн-партнерів, наші закупівлі того, що нам потрібно, за кордоном плюс наше виробництво.

Так, щось було дійсно втрачено через обстріли. Головне, що залишаються люди, технології, документація. Ці складові, які ми надзвичайно пильно зберігаємо і які дозволяють нам вести подальші розробки.

Україна частково поповнює необхідні складові для армії самостійно.

Боєкомплект – це основне. Радянські боєприпаси ми не виробляємо самостійно. Тому нам доводиться шукати по всьому світу. До речі, у Росії вже теж є проблеми з боєкомплектом. Тепер вони вже не використовують снаряди без обмежень, як це було у квітні-травні і навіть червні цього року, коли вони 60-70 тисяч снарядів клали на день. Зараз цього немає – насамперед через дуже точну роботу HIMARS і нашої артилерії щодо знищення їхніх польових складів, знищення логістики.

На деяких ділянках фронту ми вже навіть досягаємо паритету. Сьогодні можна сказати, що на деяких ділянках фронту ми вже навіть досягаємо паритету. З одного боку через проблеми з з логістикою в них, а з іншого – за рахунок допомоги нам від наших партнерів.

 

Про підтримку з боку НАТО

Основна їхня позиція — за що їм треба віддячити — вони абсолютно чітко говорять, що Україна має перемогти, а Росія має програти. Це означає, що в принципі вони не вийдуть з цього процесу аж до нашої Перемоги. Інше питання, яку участь вони беруть в цьому процесі. Ми розуміємо, що це нелетальна зброя, нелетальна допомога – від тренінгів наших хлопці до пально-мастильних матеріалів — це також дуже важливо.

 

Якою буде ця зима?

Зима дійсно буде важкою. Ми маємо розуміти реалії, які нас очікують. Але. Нарощування засобів ППО для збиття ракет та безпілотників, накопичення комплектуючих у Держрезерві для швидкого відновлення пошкоджених електростанцій, пункти обігріву та зв’язку на випадок критичних ситуацій — все це пропрацьовується.

Ми маємо бути готовими і у власних оселях максимально запастися всім необхідним. Від спальних мішків до свічок, газових пальників, автономних плит з газовим балоном.

 

Про партизанський спротив та ситуацію у Бердянську

— Ситуація в місті дуже складна, тому що пресингу зазнаЮть всі, навіть ті, хто пасивно підтримує Україну. Виштовхується, витискається з обороту гривня, української мови немає взагалі, навчання намагаються впровадити за російськими лекалами. Люди масово, хто міг, виїхали. Ті, хто залишилися, кажуть, що Бердянськ тепер напівпорожній. Але дуже багато приїжджають з так званих «ЛНР-ДНР». Плюс російські феесбешники, Росгвардія і всі інші.

 

Починається поквартирний обхід голів ОСББ. Їх змушують складати списки тих, хто є, хто не виїхав. Щоб зрозуміти, де є порожні квартири, щоб потім їх використовувати, розселяти там своїх солдатів. Фактично відбувається організоване мародерство. Але там все одно залишаються партизани, які працюють і передають нам дані, підривають автівки. І чекають на українські війська.

 

Правда, що в Бердянську росіяни не очікують масового наступу українських військ?

— Це помилкове почуття безпеки, яке також було у росіян у Балаклії, Куп’янську, Лимані та багатьох інших містах. І настане час, коли вони так само тікатимуть і з Бердянська, Херсону, Донецька, Луганська та Криму.

Источник

Новости Украины