Нардеп звернувся до Президента Зеленського: понад 50 кременчуцьких кримінальних справ ймовірно продано

Кременчуцький активіст та правозахисник Олег Биков обіцяє сколихнути тихе кременчуцьке корупційне болотце.

За тим, що повідомляє пан Биков, з кінця 2014 року по теперішній час до ЄРДР внесено понад 50 кримінальних проваджень відносно корупційних схем по розкраданню бюджетних коштів через комунальні підприємства міста Кременчука за попередньою змовою службових осіб міської ради, виконкому, комунальних підприємств.

Провадження відкрито за статтями: 191, 222, 364, 366, 367, 369-2 КК України і мова не про перші частини.

Він додає повний перелік цих справ з указанням реєстраційних номерів.

 Збитки для бюджету міста Кременчука сягають понад сотні мільйонів гривень.

«На даний час: жодної підозри, жодного вироку. Я стверджую, що справи «ПРОДАНО». Відтак, відповідне звернення народного депутата України Yaroslav Yurchyshyn вже скеровано до Володимир Зеленський , Офіс Генерального прокурора, МВС України , керівнику Служба безпеки України», — пише автор посту.

Окремо Олег Биков звертається і до прокурора Полтавщини. Стверджує, що «резонансні справи по Кременчуку і досі з незрозумілих підстав «гасяться»».

 «Хочу нагадати, що під час нещодавнього візиту представником нашого стратегічного партнера паном Блінкеном було наголошено, що Україна повинна зосередитись на боротьбі з КОРУПЦІЄЮ, відповідний меседж підтримано керівництвом і нашої Країни. Питання, а Кременчук, це інша держава, де створено мікроклімат для корупції? Суспільство чекає на дії, конкретні дії правоохороних органів, прокуратури, СБУ.» 

📌Прийшов час сколихнути тихе кременчуцьке корупційне болотце…

Хочу нагадати, що з кінця 2014 року по теперішній час…

Опубликовано Олегом Быковым Среда, 12 мая 2021 г.

Источник

Новости Украины