Нардепа Гончаренка не пустили на Погоджувальну раду щодо законопроєкту про мобілізацію

Нардепа Гончаренка не пустили на Погоджувальну раду щодо законопроєкту про мобілізацію

Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Автора альтернативного законопроєкту про мобілізацію Олексія Гончаренка не пустили на засідання Погоджувальної ради, де мають розглянути урядовий законопроєкт про мобілізацію. Про це народний депутат заявив у своєму телеграм-каналі вранці 11 січня.

За словами члена опозиційної фракції “ЄС”, замість анонсованого на 9-ту ранку засідання Погоджувальної ради у парламенті провели закриту зустріч, на яку голів фракцій та комітетів пускали за списками. Гончаренко наголосив, що на Погоджувальну раду, згідно з регламентом Верховної Ради, мають пускати всіх парламентарів. 

— Фракція “Європейська солідарність” звернулась до [голови Верховної Ради Руслана] Стефанчука з проханням, щоб пʼять членів фракції (депутати Герасимов, Геращенко, Гончаренко, Порошенко та Фріз) були присутніми на зустрічі керівників парламенту, фракцій і комітетів, яка зараз проходить у закритому форматі, — згодом повідомив він у своєму телеграм-каналі.

Пізніше Гончаренко заявив, що Погоджувальну раду не розпочали й о 10-й ранку. Народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк також повідомив, що Погоджувальна рада не розпочалася. Відповідно не розпочалося засідання комітету з питань оборони, яке має пройти після Погоджувальної ради стосовно нового законопроєкту про мобілізацію. За його словами, після закритого засідання розпочалася закрита нарада з керівниками фракцій у спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука, а Погоджувальна рада формально завершилась.

10 січня керівник фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що 11 січня Верховна Рада має намір ухвалити новий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. Також він розповів, що у четвер на Погоджувальну раду запросили військове командування та керівництво Міністерства оборони.  10 січня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук достроково завершив засідання через блокування трибуни. Група народних депутатів вимагала поставити на розгляд питання відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника голови комітету з нацбезпеки.

Джерело

Новости Украины