Нардепу від ОПЗЖ Пономарьову повідомили про підозру у держзраді – фото


Нардепу від ОПЗЖ Пономарьову повідомили про підозру у держзраді – фото

Олександр Пономарьов (Фото: Радіо Свобода)

Нардепу від забороненої в Україні партії ОПЗЖ повідомили про підозру у державній зраді. Правоохоронці стверджують, що на початку повномасштабної війни він перейшов на бік окупантів.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

СБУ не називає прізвища нардепа, але співрозмовник у правоохоронних повідомив LIGA.net, що йдеться про Олександра Пономарьова.

Для того, аби зберегти власні статки та підприємства на території тимчасово окупованого Бердянська, з першого дня повномасштабного вторгнення РФ він почав співпрацювати з загарбниками, стверджують правоохоронці.

За даними СБУ та ДБР, афільовані з Пономарьовим підприємства, розташовані на окупованій території, постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.


Нардепу від ОПЗЖ Пономарьову повідомили про підозру у держзраді – фото

Крім того, місцеві ЗМІ, нібито підконтрольні Пономарьову, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману жителів Бердянська, додають у бюро.

Нардеп нібито мав підтримку окупантів та навіть отримував від них охорону, пишуть у ДБР. Проте, «через комерційні суперечки з окупантами, депутат вирішив повернутися до неокупованої частини України».

  • 20 березня 2022 року через російське вторгнення РНБО призупинила діяльність проросійських партій, зокрема ОПЗЖ.
  • У вересні того ж року ОПЗЖ остаточно заборонили через суд.

Читайте також: Депутатка від ОПЗЖ Плачкова написала заяву на складання мандату: що про неї відомо

Джерело

Новости Украины