“Нарешті це закінчилося”: через два з половиною роки полону додому повернувся роменчанин Вячеслав Горян

За інформацією: Суспільне Суми.

Додому повернувся роменчанин Вячеслав Горян. з особистого архіву родини Горян Перша звістка про брата була, коли побачили відео у кінці 2022 року від російських волонтерів. На ньому Славік говорить: "Привіт, зі мною все добре".

Брату двічі вдалося надіслати листи додому, каже Андрій. Два з половиною роки його утримували у різних тюрмах в полоні. За цей час схуд приблизно на 15 кілограмів.

Про те, що буде обмін, говорить Андрій, дізнались зранку 24 серпня, але у матері напередодні було передчуття, що саме цього разу обміняють Вячеслава.

В них є групи свої там, де також рідні полонених, ну і була інформація про обмін і знаєте, мама ввечері каже: "Ну все, Славу завтра поміняють". Ми такі: “Дай Боже” й ось так вийшло. Потім подзвонили нам з координаційного штабу та повідомили, що він знаходиться вже на території України й вже потім, напевно, о четвертій, коли вони вже приїхали на місце тодішньої їхньої дислокації, він тоді зателефонував першій мамі.

Звільнені з російського полону українські строковики. 24 серпня 2024 року. Володимир ЗеленськийЦе були такі емоції, що нічого не запам'яталося. Зателефонував, що все добре, нарешті це закінчилося. Як зазвичай, перші слова: «Мама, я вже на території України, зі мною все добре» та потім вже почали запитувати, коли до тебе приїхати можна і тому подібне, тобто максимально швидше зустрітися”.

Вчора, говорить Андрій, вони побачились із братом та провели разом день. Попереду Вячеслава, перед поверненням додому, чекає реабілітація.

Для повернення полонених в Маріуполі ми організовували кілька автопробігів та акцій. Так, навесні 2023 року планували пішу ходу з Кременчука до Києва, але у підсумку організували автопробіг. Ще один організували у листопаді цього ж року з Києва до Львова і назад. Це дуже важливо, щоб люди масово почали про це говорити, щоб не тільки рідні про це говорили, щоб всі репости робили, бо дуже багато хто не знає і забуває скільки героїв з Азовсталі та і з Маріуполя в полоні. Це була головна мета — привернути увагу до себе та щоб нас нарешті почули.

Зараз родина, каже Андрій, планує поїздку до брата на кілька днів, аби проводити час разом. Після ж реабілітації рідні вже планують зустріти його вдома.

Читати ще

Читати ще «Ми приїхали на Сумщину відновлюватись, а стали захищати кордон»: історія бійця з позивним «Шторм»

Новости Украины