Народний депутат України Максим Єфімов про законопроєкт щодо упорядкування сфери експлуатації автомобільного транспорту


Народний депутат України, голова депутатської групи «Відновлення України» Максим Єфімов проінформував про законопроєкт №9092-2 щодо упорядкування сфери експлуатації автомобільного транспорту.
  «Тема неправильного паркування автомобілів є вкрай резонансною. Збільшується кількість скарг водіїв на зловживання посадовими особами евакуацією транспорту і часто дана процедура здійснюється незаконно. З метою наведення ладу в цьому чутливому питанні, ми з колегами подали законопроєкт №9092-2 щодо упорядкування сфери експлуатації автомобільного транспорту.

Після проведеного аналізу чинної нормативної бази стало очевидним, що система паркування та тимчасового затримання транспорту не відповідає як запиту українського суспільства, так і європейським стандартам. Сфера не функціонує як належить внаслідок низки колізій в законодавстві, чим користуються недоброзичливці в паркувальній сфері. Значної критики отримують інспектори з паркування, які здійснюють більшість затримань автівок, а не уповноважені працівники Національної поліції.

Окрема проблема — законодавчі прогалини у роботі спеціальних майданчиків для тимчасового зберігання транспорту, а також діяльності евакуаторів. Немає і контролю оплати вартості відповідних послуг, що провокує створення тіньового бізнесу.

Запропонована законодавча ініціатива у разі прийняття зможе запровадити комфортні, сучасні та цивілізовані правила роботи у цій сфері, чим забезпечить справедливість та збалансованість між всіма учасниками дорожнього руху та муніципалітетами».

Джерело

Новости Украины