НАТО позитивно оцінює підготовку до розгортання в Україні літаків F-16, — представниця України при НАТО


Фото: EPA/UPG

Союзники з країн НАТО позитивно оцінили підготовку до розгортання в Україні винищувачів F-16. Такі оцінки прозвучали під час надзвичайного засідання Ради Україна-НАТО.

Про це повідомила представниця України при НАТО Наталія Галібаренко.

“Серед країн-учасниць коаліції F-16 відбулося обговорення, де ми зараз знаходимося. В принципі, все йде відповідно до графіка. Продовжується тренування й підготовка пілотів, інженерів, мовна підготовка, підготовка інфраструктури, — тобто, в цьому лунали позитивні оцінки”, — розповіла Наталія Галібаренко.

Підписуйтесь на наш Google News

Також представниця України при НАТО нагадала, що 1 лютого в Брюсселі відбудеться зустріч Європейської Ради. Одним з головних питань на ній буде продовження фінансової допомоги для України.

Згодом, в середині лютого, очікується зустріч міністрів оборони країн НАТО, на полях якої зазвичай відбувається засідання Контактної групи з оборони України (“Рамштайн”).

Відповідно, Україна має виходити на ці засідання з реалізацією пропозицій та анонсів, які держава зробила раніше.

  • В Україні триває оцінка аеродромів для багатьоцільових винищувачів F-16.

  • Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заперечив інформацію про нібито затримку Данією поставки Україні винищувачів F-16 на кілька місяців. Раніше данське видання Berlingske із посиланням на Міноборони своєї країни повідомило про затримку поставки Україні винищувачів F-16.

  • Тим часом Пентагон очікує, що українські пілоти закінчать підготовку на винищувачах F-16 цього року. Навчання може тривати від п’яти до восьми місяців.

  • Єнс Столтенберг вважає, що F-16 змінять ситуацію у війні на краще, але фундаментальних змін очікувати не варто.
Новости Украины