Наводив ракети на військові об’єкти та влаштовував диверсії на залізниці: правоохоронці затримали чернігівця

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Правоохоронці проводять слідчі дії в оселі чернігівця, якого підозрюють у співпраці з росіянами. Поліція Чернігівської області

Правоохоронці затримали 44-річного чернігівця, якого підозрюють у наведенні ракет на військові об'єкти на Чернігівщині та вчиненні диверсій на залізниці.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своєму офіційному сайті.

Досудове розслідування встановило, що чернігівця завербувала спецслужба РФ в одному з Telegram-каналів. Від російського куратора він отримував завдання для диверсій на залізниці.

Правоохоронці проводять слідчі дії в оселі чернігівця. Поліція Чернігівської області"Чоловік обрав для диверсії релейну шафу, яка відповідає за безпеку руху на важливому напрямку залізничного сполучення. За допомогою легкозаймистої суміші затриманий підпалив її та зафільмував свої дії на мобільний телефон, як доказ про виконане завдання. Цей «відеозвіт» він згодом переслав замовнику злочину. За свою «роботу» чернігівець отримав 400 доларів винагороди", — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків в оселі чернігівця правоохоронці вилучили вісім гранат, два споряджених магазини до автоматичної зброї, дві димові шашки, чотири мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також розфасовану у пакети речовину, схожу на наркотичну. Все вилучене направили на експертизу.

Гранати, які вилучили під час обшуку в оселі чернігівця. Поліція Чернігівської області

Під час огляду мобільних телефонів правоохоронці виявили листування чернігівця із замовником щодо підпалів інших об’єктів на території області.

Правоохоронці перевіряють комп’ютер затриманого. Поліція Чернігівської області

Крім цього, в ході розслідування стало відомо, що затриманий збирав на вимогу російських кураторів відомості про місця розташування військових підрозділів та об’єктів військово-промислового комплексу. Ці координати розташування та конкретні адреси росіяни використовували для підготовки ракетних ударів по місцях тимчасового базування Сил оборони.

Чоловіку повідомили про підозру за двома статтями:

  • за частиною 2 статті 113 Кримінального кодексу України (Диверсія, вчинена в умовах воєнного стану);
  • за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Максимальна санкція за тяжчою зі статей передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читати ще

Читати ще У Чернігові правоохоронці ліквідували хакерське угруповання, яке ошукало громадян США на понад 1,2 мільйона гривень

Новости Украины