Науковці Сумщини долучилися до розробки держпротоколу лікування хворих на COVID-19

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Дмитро Кравцов.

З 2 квітня 2020 року Міністерство охорони здоров’я запровадило єдиний державний протокол лікування хворих на COVID-19, – зазначив Дмитро Кравцов, посилаючись на офіційну інформацію МОЗ. – Протокол призначений для всіх медичних працівників, які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою. Його мета – встановити чіткий алгоритм призначення та застосування лікарських засобів для лікування груп пацієнтів з підтвердженою коронавірусною хворобою (COVID-19) при середньотяжкому, тяжкому та критичному перебігу».

За словами начальника управління, пропозиції до цього протоколу на Міністерство охорони здоров’я України надавала кафедра інфекційних хвороб Сумського державного університету. І деякі з цих пропозицій були внесені до протоколу МОЗ.

Посадовець подякував науковцям СумДУ, які спрацювали на достойному рівні та долучилися до розробки цього важливого для нашої держави документу.

З єдиним державним протоколом лікування хворих на COVID-19 можна ознайомитисяза посиланням.

Источник

Новости Украины