Названа дата дебюта нового Hyundai Santa Fe

Новий кросовер Hyundai Santa Fe дебютує 10 серпня цього року. Про це повідомляє видання motor1.com.

Компанія Hyundai раніше опублікувала перші офіційні зображення кросовера Santa Fe нового вже п’ятого покоління. Популярна модель пережила найрадикальніше перетворення за всі 23 роки свого виробництва.

Новий кросовер Hyundai Santa Fe «оквадратився», став помітно масивнішим і брутальнішим за своїх попередників. Заявлено, що колісна база моделі збільшена, а передня звісна виконана коротше, ніж у актуального авто, але точних значень поки немає.

На тлі великої кількості граней та кутів машини майже загубився новий фірмовий світловий малюнок у вигляді H-подібних ходових вогнів, а також задніх ліхтарів.

Заявлено, що зі зміною покоління Hyundai Santa Fe знайшов більш просторий салон, але значно збільшений багажник. Крісла другого і третього рядів складаються, утворюючи рівну підлогу.

Проріз п’ятих дверей виконаний максимально широким, тому на них повністю знаходяться основні задні ліхтарі. Їх дублюють додаткові секції, розташовані у бампері. Максимальний діаметр коліс кросовера – 21 дюйм.

Оформлення салону нового Santa Fe вже знайоме за іншими новими моделями Hyundai. Тут знаходиться єдина вигнута панель із двома дисплеями (по 12,3 дюйми кожен), геометричний дизайн та повноцінна центральна консоль з окремим пультом клімат-контролю.

За керування трансмісією машини відповідає окремий селектор, розташований на рульовій колонці, а на центральному тунелі розміщуються два майданчики для бездротової зарядки смартфонів.

Вже зрозуміло, що новий кросовер Hyundai Santa Fe зберіг компонування з поперечним розташуванням двигуна та основним переднім приводом. А шильдик «2.5T» на кормі недвозначно повідомляє про один із двигунів: на актуальний Santa Fe таку турбочетвірку почали ставити після рестайлінгу 2020 року.

Інші деталі про новинку з’являться після повноцінної прем’єри, призначеної на 10 серпня 2023 року.

Новости Украины