«Не очікував, що буде золото»: у Полтаві нагородили переможців Паралімпіади

За інформацією: Суспільне Полтава.

Нагородження Юрія Шенгура. Суспільне Полтава

"Хвилювання були, особливо перед першою дистанцією моєю. Потім було трішки легше. Не можу сказати, що я дуже боявся. Сподівання були на одну срібну, одну бронзу, а вийшло золото", — розповідає параплавець Юрій Шенгур.

Для параплавця Дениса Остапченка – це другі паралімпійські ігри. Цього разу він виборов на одну нагороду більше, ніж на змаганнях у Токіо 2021-го року.

Нагороди паралімпійцям. Суспільне Полтава

"Мені вдалось вибороти, покращити свій результат з Токіо. Тобто, я зібрав золото, два срібла і бронзову нагороди. Я не очікував, що це буде золото. Тим паче, на цій дистанції 50 метрів на спині. Спочатку не міг повірити, що це дійсно я, що там дійсно моє прізвище. Навпроти мого прізвища одиничка стоїть", — розповів параплавець Денис Остапченко.

Плаванням Денис займається з 2008-го. Своїм результатом задоволений.

"Ми вже починали тренуватись десь в середині 2023-го року. Проміжними були у нас чемпіонати Європи і світу, де ми також виборювали ліцензії до цих Олімпійських ігор. Золото на Паралімпійських іграх – це найвища нагорода. Вище може бути хіба що світовий рекорд", — додав Денис Остапченко.

12 вересня у Полтаві відбулось нагородження призерів та учасників Паралімпійських ігор. Суспільне Полтава

"Токіо-2020 провели 2021-го року, отже, у нас на підготовку було всього три роки. Звісно, що ці роки були важкими, бо ковідні обмеження. Ковідні обмеження не встигли завершитись, як почалась війна 1.18-1.21 Півроку ми взагалі не мали доступу до тренувань. Наша ціль була, звісно, що "Париж-2024". Тому всі зусилля ми спрямовували на те, щоб вийти на пік форм саме на змаганнях Паралімпійських ігор в Парижі", — додала тренерка збірної команди України з плавання Галина Бойко.

Параатлет Володимир Пономаренко здобув срібну нагороду за штовхання ядра.

Команда з голболу, в якій шестеро спортсменів із Полтавщини, посіла друге місце. Суспільне Полтава

"Вона для України важлива. Третій, другий, перший – немає різниці. Головне, щоб на великому стадіоні, де 50 тисяч людей, піднявся український прапор", — продовжив параатлет Володимир Пономаренко.

"Я звичайно вдячний тренерам. Вони, мабуть, більш важливі для цієї перемоги, ніж я. Дуже вдячний батькові, бо він 2022-го року пішов на фронт. І взагалі я вдячний всім, хто захищав і захищає. Хто дав змогу брати участь. Батько, напевно, бо він пропав безвісти рік тому. І він би звичайно дуже був радий", — додав Юрій Шенгур.

Сертифікати на суму 500 тисяч гривень отримали чемпіони Паралімпійських ігор. "Срібним" призерам вручили по 300 тисяч, а «бронзовим» призерам та тренерам – по 200. Учасники Паралімпіади та їхні тренери отримали сертифікати на 80 тисяч гривень.

Читати ще

Читати ще Олімпіаді-2024: хто із представників Полтавщини отримав медалі

Новости Украины