Не паліть траву! Через це в Чернігівській області за добу виникло більше 20 пожеж

За інформацією Департамента з цивільного захисту населення, протягом минулої доби в Чернігівській області зафіксовано 16 випадків загоряння сухої трави та сміття.

Вогонь спалахував у Козелецькому (села Кривицьке, Карпилівка, Ставиське, місто Остер), Корюківському (село Бешківка та поблизу Корюківки), Прилуцькому (дві випадки біля селища Ладан), Чернігівському (село Олишівка), Ріпкинському (село Голубичі), Ічнянському (село Комарівка), Бобровицькому (село Осовець), Сновському (село Нові Боровичі) та Варвинському (село Світличне) районах.

Також дві пожежі зафіксовано в Чернігові – на проспекті Перемоги та на вулиці Незалежності (Масани).

Усього вогонь охопив більше 31 гектара територій. Причина пожеж – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Крім того, управління ДСНС України у Чернігівській області відзвітувало про ліквідацію 6 пожеж у природних екологічних системах.

Загоряння сухої рослинності та сміття на відкритих територіях загальною площею майже 10 га виникли біля сіл Данівка, Дрімайлівка, Гвоздиківка, Калюжинці на території Козелецького, Куликівського, Сновського та Срібнянського районів відповідно, а також двічі у Прилуках.

Причинами їх виникнення також послужила необережність громадян у поводженні з вогнем.

У зв’язку з цим, рятувальники управління ДСНС України у Чернігівській області звертаються до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в житловому секторі, а також під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ.

Спалювання сміття й сухої рослинності шкодить здоров’ю людей, навколишньому середовищу, а також може призвести до трагічних наслідків, розповсюдження вогню на житловий сектор громадян, великі площі та екологічні системи.

Пам’ятайте, Ваше та життя тих, хто знаходиться поруч залежить лише від Вас самих!

Источник

Новости Украины